IX Jornades Àmbit Ecologia Emocional


Documentació:

Descarrega't el tríptic
(.PDF 373KB)

Descarrega't el butlletí
(.PDF 472KB)

Contacte:

Correu electrònic a:
jornadesambit@fundacioambit.org
o per telèfon a: 647 742 140 (De 11:30 a 14:30 i de 15:30 20:30 h de dl. a div.)


Inscripcions:

 1. Inscriu-te!

 2. Abona la quota al compte:
  ES44 2100 0788 68 0200245272

* Places limitades per ordre d'inscripció.

Amics de la Fundació: 35€
Públic en general: 70€ 
Estudiants: 50€


Lloc:

Sala d'Actes Centre Cultural
Can Fabra

Metro L1 Sant Andreu. Renfe Sant Andreu Comtal
Bus H8, 11, 40, 73, 126, N9
Pàrquing a la mateixa plaça de Can Fabra.
Localització >

8-9 d'abril de 2016

Viatge al cor de la felicitat, les grans preguntes de la vida

Les Jornades

Profundament desitjada i cobejada per tots.
I, s’escapoleix tan ràpid! Quan et sembla que l’has assolit, la perds i, de sobte, tot esdevé més trist i més fosc.
Ens la venen arreu i es vincula sovint amb el fet de “tenir”, posseir i amb valors com l’èxit, els diners i la fama. Però l’experiència ens diu que “no és pas això”.
Qui no la vol? Qui no vol habitar els seus paratges? Qui no la desitja per si mateix i per les persones estimades? Tanmateix és difícil d’assolir. En aquestes Jornades us proposem un viatge de descoberta d’aquest ecosistema “Felicitat”.

Consulta el programa ↓ Conferenciants i ponents ↓

Volem saber com arribar-hi millor, com conservar aquest sentiment dins del cor sense que el caos exterior ens el faci perdre. Sabem que és possible i plegats, acompanyats d’experts en l’apassionant art del viure i de la gestió emocional, cercarem respostes individuals i col·lectives a les preguntes que en el transcurs de les mateixes s’aniran plantejant. 

Tot l’equip de la Fundació ÀMBIT ECOLOGIA EMOCIONAL ha preparat amb molta cura i amor aquestes Jornades. Esperem que us animeu a formar-ne part, a fer aportacions, a participar-hi. Us agraïm de tot cor la confiança.

Us hi esperem!


Conferenciants i ponents invitats: ↑ puja

 • Walter Riso

  Conferència Inaugural

  "Maravillosamente imperfecto, escandalosamente feliz"

  Walter Riso Psicòleg, especialista en teràpia cognitiva. Màster en Bioètica. Psicòleg clínic des de fa més de 30 a. Pràctica que alterna amb l’exercici d’una reconeguda activitat acadèmica i la realització de publicacions científiques. Autor de diversos llibres de divulgació psicològica basats en molts anys d’experiència professional y d’una especial sensibilitat per percebre els problemes i oferir solucions.

 • Andrés Martín Asuero

  “Con rumbo propio. Disfruta la vida sin estrés”

  Andrés Martín Doctor en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor de Reducció de l'estrés mitjançant Mindfulness o Consciència Plena per la Universitat de Massachussets. Director de l’Institut es Mindfulness. Màster en Administració d'Empreses per la Universitat de Deusto, Diplomat en Gestió Internacional d'Empreses per INSEAD de França. Autor de diversos llibres.

 • Jordi Riera

  “La felicitat de l’educar: el dilema”

  Jordi Riera Mestre format a Blanquerna -UB, doctor en Pedagogia Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (1996), i professor Catedràtic d’Educació de la Universitat Ramón Llull. Vicerector de Política Acadèmica i adjunt al rector de la Universitat Ramón Llull. Investigador Principal del Grup de Recerca Consolidat de “Pedagogia, Societat i Innovació amb el suport de les TIC (PSITIC)”. Ha publicat nombrosos llibres i articles científics en premsa i revistes especialitzades sobre temes educatius.

 • Mercè Conangla

  “Les 7 claus de la meva felicitat”

  Mercè Conangla Psicòloga clínica i educativa, infermera i escriptora. Directora delInstitut d’Ecologia Emocional i Vicepresidenta de la Fundació ÀmbitEcologia Emocional. Co -Directora de l’Executive Advanced Progra -mme, Programa “CAPA” Comunitats Educatives Ètiques i EmocionalmentEcològiques i del programa Emotion@rtwork. Divuit llibres pu-blicats. Els darrers: Pessigolles pel cor i el Cansament Moral.

 • Rafel Bisquerra

  “Psicologia positiva, benestar i felicitat”

  Rafel Bisquerra Catedràtic d’Orientació Psicopedagògica a la Universitat deBarcelona, director del Màster en Educació Emocional i Benestar itambé del Màster en Intel·ligència Emocional a les Organitzacions.Ha impartit docència sobre mètodes d’investigació, estadísticaaplicada, orientació psicopedagògica, tutoria i educació emocio -nal. Autor de nombroses publicacions sobre aquests temes. 

 • Antonio Bolinches

  “El secret de l’autoestima”

  Antoni BolinchesLlicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació amb grau de Llicenciat en Psicologia i Màster en sexualitat humana. Autor de diversos llibres sobre autoajuda. Professor i coordinador del Màster en Sexo- logia Clínica i Salut Sexual de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i professor col·laborador del Màster en Educació Emocional de la Facultat de Pedagogia de la mateixa Universitat. Col·laborador en diversos mitjans de comunicació.

 • Alex Farreras

  “Viajar es moverse, hacer cosas. Conseguir objetivos, de la teoría a la prácticas”

  Alex Ferreras Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Més de 20 anys d'experiència en multinacionals: motivar, activar, aconseguir que las persones assoleixin els seus objectius. Conferenciant en diversos àmbits. Precursor d’una habilitat decisiva en el món professional: la capacitat de comunicació, com transformar energies i actuacions en els equipo humans: com invertir les paraules en accions.

 • Àngels Ferrao

  “Una pilota, dues pilotes, tres pilotes”

  Angels Ferrao Trainer en Ecologia Emocional, Infermera, Diplomada en Psicologia Clínica, Bachelor of Science in Psicology in Human Resources, Spe- cialist in Personal Growth Technique, Diplomada per ESADE en Direcció i Desenvolupament a les Organitzacions. Responsable de l'escola de facilitadors de Creixement Personal de la Fundació Àmbit Ecologia Emocional. Formadora del MÀster en EE i diversos programes de l'lnstitut d'Ecologia Emocional.

 • Xavier Guix

  Conferència de cloenda

  La felicitat desesperadament

  Xavier Guix Xavier Guix és Llicenciat en Psicologia, especialitzat en Comunicació i Programació Neurolingüística (PNL). Escriptor. Autor de diversos llibres. Terapeuta. Professor del Màster en Ecologia Emocional. Professor d’EADA i de Creixement personal. Conferenciat en diversos llocs d'Espanya i Sudamérica. Col·labora en varis mitjans de comunicació: El País setmanal, L'Ofici de Viure, Rac 1, 8TV.


Programa ↑ puja

8 d'abril de 2016

Divendres

17:30h
Lliurament de la documentació i acreditacions
18:30h
Benvinguda i inauguració de les Jornades

Jaume Soler. President Fundació Àmbit Ecologia Emocional. Sra. Laia Ortiz. Regidora Districte Sant Andreu.

19:00h
Conferència inaugural

"Maravillosamente imperfecto, escandalosamente feliz"

Walter Riso. Psicòleg i escriptor

Una de les claus per a viure millor és acceptar-nos com som amb totsels nostres defectes, per aprendre a viure amb ells i compensar-losamb les nostres virtuts. Sense autoaceptació no hi ha autoestimapossible. On resideix la realització personal, en ser “el millor” o en gaudirplenament del que fas? 


9 d'abril de 2016

Dissabte

MATÍ
09:00h
Arribada i taules informatives.
09:15h
"Con rumbo propio. Disfruta la vida sin estrès"

Andrés Martín Asuero. Psicòleg i director Institut esMindfulness SL. 

A través de la Meditació Mindfulness es pot entrenar el cervell per desenvolupar una auto-consciència que millori la capacitat d'estar present, l'atenció i concentració. Tanmateix, com cultivar una ment sana i connexió amb els altres, per a treballar amb menys estrés, més harmonia i fomentar la felicitat. És possible recuperar l'equilibri personal i la sobirania en el nostre dia a dia? 

10:15h
"La felicitat de l’educar: el dilema."

Jordi Riera. Mestre i psicopedagog

En el marc de l’acció educativa (formal, no formal i informal) esdevé la relació humana més genuïna i extraordinària de l’evolució de la humanitat que, paradoxalment, inclou  en format de dilema, tant el desig de transmissió d’una herència de coneixements, valors i normes de les generacions que hipotèticament eduquen cronològicament a les següents, com el desig de les següents per marcar una nova empremta i de desig de revolució de l’herència cap a noves visions, vivències i transformacions difícilment assumibles per les anteriors.

11:15h / 11:45h

Pausa

11:45h
"Les 7 claus de la meva felicitat "

M. Mercè Conangla. Psicòloga, infermera i escriptora.Vicepres. de Fundació Àmbit Ecologia Emocional.

La Felicitat: un viatge impressionant, el resultat d’una forma de posicionar-se i d’estimar la vida i no pas un objectiu directe o una adquisició. En primera persona compartirem algunes de les preguntes d’aquesta exploració al cor de la felicitat.Quines claus obren el cor de la felicitat?

12:45h
"Psicologia positiva, benestar i felicitat"

Rafel Bisquerra. Psicopedagog 

La psicologia positiva, en centrar-se en el benestar i la felicitat, suposa un canvi radical en la tradició de la investigació psicològica en el segle XX centrada en el trastorn, la psicologia clínica i la psicoteràpia.Quines són les aportacions i aplicacions pràctiques de la psicologia positiva al benestar i la felicitat?

13:45h / 15:30h

Pausa per dinar

TARDA
15:15h / 16:00h

Espai de la creativitat

16:00h
"Taller 1 –“El secret de l’autoestima”"

Antonio Bolinches. Psicòleg i escriptor 

Descobreix una formula fàcil i eficaç d’autoanalitzar-te per millorar-te mitjançant la nova teoria de la seguretat personal que proposa l’Antoni Bolinches en el llibre que dóna nom a aquest taller.Perquè dic que l’autoestima no és l’autoestima sinó molt més que l’autoestima? 

16:00h
"Taller 2 – Viajar es moverse, hacer cosas. Conseguir objetivos, de la teoría a la práctica"

Alex Farreras. Economista 

Frens i  acceleradors: la por positiva, entrenament de la mirada per identificar les oportunitats, el desànim com valuosa brúixola, la necessària dosi de soledat, lluitar i divertir-se, les alertes, els lladres de temps, aliats/ cap i cor. El temps passa: proposa't aconseguir els  teus reptes i gaudeix-los.De la il·lusió a la acció. Sabem realment el què volem? Cóm descobrir-ho?

16:00h
Taller 3 - Una pilota, dues pilotes, tres pilotes

Àngels Ferrao. Diplom. en psicologia i direc. organització empresses

El joc, la il·lusió, l'alegria, l'agraïment i l’espontaneïtat són elements presents al cor de la felicitat.  La felicitat té quelcom de puresa i vertigen que connecta directament amb l'infant que tenim dintre, ell ens permet acceptar-la, gaudir-ne i crear-la.  La pilota és al·legòrica a moments feliços de la nostra vida. Et ve de gust una partideta?  Saps on trobar la teva pilota?

18:00h

Pausa

18:30h
Conferència de cloenda

"La felicitat desesperadament"

Xavier Guix. Psicòleg i escriptor

Una de les perles de Woody Allen diu: Què feliç seria si fos feliç!. En canvi, M.Schulz (Charli Brown), solia dir que, malgrat que la seva vida no tenia cap finalitat, ni propòsit, tot i així se sentia feliç i no sabia ben bé perquè.  Ambdues formes de parlar de la felicitat no la descriuen, si no que en representen l’actitud davant d’ella. I aquesta és la qüestió: Ésser feliç com a conseqüència o ésser feliç com a causa. Com observa el filòsof francès André Compte-Sponville: El que ens separa de la felicitat és la mateixa esperança que la persegueix, desesperadament.A on és la felicitat?


20:00h

Acte de comiat